hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros eperkrém

MME MME
4.3/5
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés: Az epret a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a borral összekeverjük. Elkeverünk 4 evőkanál tejet a keményítővel. A maradék tejet felforraljuk, és belekeverjük a keményítős tejet. Addig forraljuk, amíg a tej besűrűsödik, majd kihűtjük, és közben többször megkeverjük. A cukros epret a tejbe keverjük, és összeturmixoljuk. Szitán átszűrjük, és alaposan behűtjük. Tálaláskor kelyhekbe szedjük, a félretett eperszemekkel és kevés tejszínhabbal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 344 kcal

Ezek is érdekelhetnek