Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes cukkinikrémleves

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a cukkinit felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. 
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, és együtt dinszteljük tovább. Felöntjük a vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és belemorzsoljuk a leveskockát. Ízlés szerint fűszerezzük a csilivel. 
  3. Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadjuk a petrezselymet, meglocsoljuk a borral, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Tejfölt kanalazunk rá, meglocsoljuk a salátaolajjal, megszórjuk kevés curryvel, és a megpirított, felkockázott kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Szeretem a krémleveseket, ezen belül a cukkinikrémleves nagy kedvenc, imádom cifrázni, mindig újabb verziókat találok ki. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek