Elkészítés: A csirkemellet kockára vágom, rászórom az aprított fokhagyma felét, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal, 1 órára hűtőbe teszem.
A káposztát lereszelem, a brokkolit rózsákra szedem, a petrezselymet aprítom. A krumplit felteszem főni héjában.
A csirkemellet serpenyőben megpirítom, majd ráöntöm a bor felét, s lefedve párolom, melléteszem a brokkolit is.
Egy másik serpenyőben megpirítom a köménymagot, rászórom a cukrot, kicsit karamelizálom, majd ráteszem a káposztát, a maradék fokhagymát, sózom, borsozom, locsolok rá kevés ecetet, s a bor másik felét, megdinsztelem.
A krumplit megpucolom, felkarikázom.
Tálaláskor a tányérra mindenből szedek, megszórom petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!