Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros brokkolikrémleves sült hagymakarikákkal

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek, a többit szintén felaprítom. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit és a brokkoli szárát, felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkolirózsákat és a petrezselymet.

Amikor kész, félreteszek néhány brokkolirózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.

A felkarikázott hagymát olajban megsütöm, majd papírtörlőre szedem.

Megpirítom a kenyeret, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal meglocsolom.

Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkolirózsákat, rárakom a sült hagymakarikákat, és a pirítóssal fogyasztom.

Megjegyzés

A brokkoli, a bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma csak még érdekesebbé tesz. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss