Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér spárgakrémleves

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A spárgát megmossuk és meghámozzuk, a fejét levágjuk, a többi részét felszeleteljük 2-3 cm-es darabokra. 1 liter forrásban levő vízben feloldjuk a leveskockát, és megfőzzük benne, majd szúrókanállal kiszedjük, aztán sózzuk és cukrozzuk a spárgadarabokat. A levest ismét felforraljuk, megfőzzük benne a spárgafejeket, majd kivesszük.

2.

A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben üvegesre pároljuk a vajon. Beledobjuk a spárgadarabokat, és állandó keverés mellett pár percig dinszteljük. Végül megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk.

3.

A húsleveshez öntjük a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a lepirított spárgát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, és felforraljuk. Tálaláskor a levesestányérba tesszük a spárgafejeket és rájuk merjük a forró levest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss