Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér spárgakrémleves

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, meghámozzuk. A fejét levágjuk, a többi részét felszeleteljük 2-3 cm-es darabokra.
  2. A leveskockát feloldjuk 1 liter forrásban lévő vízben. A spárgafejeket megszórjuk egy kevés sóval és a cukorral. A forró levesbe tesszük őket, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Azután szűrőkanállal tálba szedjük, és félretesszük.
  3. A hagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben üvegesre pároljuk a vajon. Beledobjuk a spárgadarabokat, és kevergetve pár percig dinszteljük. Végül megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk.
  4. A húsleveshez öntjük a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a lepirított spárgát, némi sóval és a fehér borssal ízesítjük, majd közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, és felforraljuk.
  5. Tálaláskor a levesestányérba tesszük a félretett spárgafejeket, és rámerjük a forró levest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss