Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér spárga besamelmártással és pirított baconnel

MME MME
60 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgákat meghámozzuk, a végeit eltávolítjuk. Egy nagyobb falú edényt a tűzhelyre helyezünk, beletesszük a spárgákat, és melléhelyezünk két kocka vajat, citromhéjat és 2-3 deciliter vizet. Fedő alatt 5-6 perc alatt készre főzzük.
  2. A besamelmártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáöntjük a lisztet, zsemleszínűvé pirítjuk, majd hozzáöntünk 3-4 deciliter langyos tejet. 15-20 percig kevergetjük, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, parmezán sajtot, borsozzuk, sózzuk. A végén egy fóliával letakarhatjuk, így nem fog megkeményedni, beszáradni a teteje.
  3. A bacont apróra vágjuk, és forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk egy kicsi olívaolaj hozzáadásával. Egy tálkába kiöntjük, és a serpenyőben maradt szalonnás olajban, közepes lángon a spárgákat megforgatjuk.
  4. A spárgákat nyakon öntjük a besamelmártással, rászórjuk a bacondarabokat és opcionálisan friss petrezselyemmel és egy kevés őrölt borssal tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a fehér spárga besamelmártással és pirított baconnel:

Ezek is érdekelhetnek

Friss