Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér püspökkenyér

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot is, és tovább verjük.
  2. Az aszalt gyümölcsöket, csokit összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a tojásfehérjés habba.
  3. Kizsírozott, kilisztezett, 30x11 centis formába egyengetjük a tésztamasszát (picit odaütögetjük a formát az asztalhoz, hogy jól elterüljön benne a tészta), majd az előmelegített, 160 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
  4. Még forrón kiborítjuk a formából egy fadeszkára, és hűlni hagyjuk. Majd porcukorral meghintjük a tetejét és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Egyszreű és nagyon finom sütemény - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss