hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér körözöttes képviselőfánk, ahogy Megyeri Csilla készíti

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót, a juhtúrót és a vajat villával simára dolgozzuk. Ha már kezd összeállni, hozzáadjuk a tejfölt, a lila hagymát, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük.
  2. A fánkhoz a vizet, a vajat és a sót egy edényben tűzre tesszük, és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg a tészta elválik az edény falától. Áttesszük egy keverőtálba, és kézi habverővel elkezdjük keverni.
  3. Ha a tészta egy kicsit lehűlt és levegősebb lett, 3-4 részletben hozzáadjuk a villával felvert egész tojásokat. Sima, sűrű és masszív tésztát kapunk. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral leterített tepsibe kb. 3 cm nagyságú gombócokat nyomunk.180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. 
  4. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd levágjuk a tetejüket. Az alsó, üreges tésztába körözöttet töltünk, de úgy, hogy a töltelék kilógjon a tésztából. A  tésztakalapot visszaillesztjük a tetejére. Apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Nézd meg, hogy készül a fehér körözöttes képviselőfánk:

Ezek is érdekelhetnek