Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér csokoládés mousse meggyel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csokoládés krémhez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2 dl habtejszín
  • 10 g zselatin (por)
  • 1,5 dl tej
  • A meggyzseléhez:
  • 50 dkg meggy
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük habosra a vanília-aromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.

A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.

A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.

A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe, és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk, nehogy a meggy szétfőjön.

A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss