A fehércsokis kókusz torta első lépéseként a kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A kókuszreszeléket kikeverjük a sűrített tejjel, a tojásfehérjékkel és a mézzel, a kekszalapra öntjük, majd 175 fokon elősütjük kb. 15 percig.
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd merülőmixerrel összedolgozzuk a krémsajttal, a cukorral, a kókuszkrémmel, a tejszínnel, a citromlével, a likőrrel, a vaníliakivonattal, a keményítővel és a tojásokkal. Az így kapott krémet az elősütött tésztára simítjuk.
A formát jó alaposan becsomagoljuk alufóliába, ezután egy forró vízzel félig töltött, mélyebb tepsibe tesszük, és 175 fokon további 1 órán át sütjük-gőzöljük a süteményt. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit remegős, de a szélén a massza már szilárdabb, a teteje pedig enyhén sárgás színű. Zárt, de már kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni a tortát, majd eltávolítjuk róla az alufóliát.
A habtejszínt óvatosan összeforgatjuk a tejföllel és a porcukorral. Laza mozdulatokkal a kihűlt torta tetejére simítjuk, majd meghintjük a kókuszreszelékkel. Tálalás előtt raffaellóval és ribizlifürtökkel díszíthetjük.