hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér csokoládés kókusztorta

90 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A kekszalaphoz:
  • 11 db őrölt kókuszos zabkeksz
  • 3 ek olvasztott vaj
  • A sűrített tejes réteghez:
  • 14 dkg kókuszreszelék
  • 21 dkg édesített sűrített tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 ek méz
  • A krémes réteghez:
  • 20 dkg jó minőségű fehér csokoládé
  • 37,5 dkg krémsajt (Philadelphia)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 30 dkg kókuszkrém (pl. Cocomas)
  • 2 dl habtejszín
  • 0,25 dl citromlé
  • 0,25 dl kókuszlikőr
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 db nagy tojás
  • A tetejére:
  • 1,25 dl habtejszín
  • 12 dkg tejföl
  • 4 ek porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A fehércsokis kókusz torta első lépéseként a kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A kókuszreszeléket kikeverjük a sűrített tejjel, a tojásfehérjékkel és a mézzel, a kekszalapra öntjük, majd 175 fokon elősütjük kb. 15 percig.
  2. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd merülőmixerrel összedolgozzuk a krémsajttal, a cukorral, a kókuszkrémmel, a tejszínnel, a citromlével, a likőrrel, a vaníliakivonattal, a keményítővel és a tojásokkal. Az így kapott krémet az elősütött tésztára simítjuk.
  3. A formát jó alaposan becsomagoljuk alufóliába, ezután egy forró vízzel félig töltött, mélyebb tepsibe tesszük, és 175 fokon további 1 órán át sütjük-gőzöljük a süteményt. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit remegős, de a szélén a massza már szilárdabb, a teteje pedig enyhén sárgás színű. Zárt, de már kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni a tortát, majd eltávolítjuk róla az alufóliát.
  4. A habtejszínt óvatosan összeforgatjuk a tejföllel és a porcukorral. Laza mozdulatokkal a kihűlt torta tetejére simítjuk, majd meghintjük a kókuszreszelékkel. Tálalás előtt raffaellóval és ribizlifürtökkel díszíthetjük.

Megjegyzés

Képünk illusztráció! - MME

Ezek is érdekelhetnek