A fehér csokis répatorta tésztájához a répákat megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük.
A tojásokat a barna cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk az olajat, majd belekeverjük a reszelt répát, és a durvára vágott diót. Jól összedolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat is.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral és a sóval, majd adagonként a tojásos masszához adjuk. Ezután elvegyítjük benne az olvasztott fehér csokoládét is.
Egy 26 centi átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. A masszát beleöntjük és 165 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
A mázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beletesszük a vajat és a tejszínt és simára keverjük. A kihűlt torta tetejére és oldalára simítjuk. A tortát akkor szeleteljük fel, amikor a bevonat megszilárdult rajta.
Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár bea fehér csokis répatortát!