hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér csokis répatorta

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A fehér csokis répatorta tésztájához a répákat megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. A tojásokat a barna cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk az olajat, majd belekeverjük a reszelt répát, és a durvára vágott diót és összedolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat is.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral, és a sóval. A száraz anyagokat belekeverjük a masszába keverjük. Ezután elvegyítjük benne az olvasztott fehér csokoládét.
  3. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. A masszát beleöntjük és 165 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
  4. A mázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beletesszük a vajat és a tejszínt és simára keverjük. Majd a torta tetejére és oldalára simítjuk. A tortát akkor szeleteljük fel, amikor a bevonat megszilárdult rajta.

Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár bea a fehér csokis répatortát:

 

Megjegyzés

Gáspár Bea fehér csokis répatorta receptjét mindenképpen érdemes húsvétra elkészíteni. Nem ronthatjátok el! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss