Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér csokis-epres sajttorta

60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A fehér csokis-epres sajttorta elkészítéséhez a kekszet egy mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a kekszmorzsához, majd egy 20 cm-es ,kapcsos tortaformába nyomkodjukm és hűtőbe tesszük.
  2. A krémréteghez a mascarponét a habtejszínnel és a vaníliaaromával egy robotgép segítségével habosra keverjük. A fehér csokit felkockázzuk, megolvasztjuk, és kissé hűlni hagyjuk, majd laza mozdulatokkal a mascarponés alaphoz forgatjuk. Fontos, hogy ne keverjük túl.
  3. Az epret félbe vágjuk és kirakjuk vele a tortaforma szélét. A habot kekszalapra simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  4. Pár szem málnát, epret és áfonyát botmixerrel pürésítünk. Hozzáadjuk a tortazseléhez, és a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük a zselét, majd ráöntjük a tort tetejére.
  5. A tortát végül 1 éjszakát hűtjük. Később a tortakarimát óvatosan eltávolítjuk, és friss gyümölcsökkel díszítjük, majd felszeleteljük a tortát. 

Ezek is érdekelhetnek