Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér csokis eperkrém

18 szavazat
25 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A fehér csokis eperkrémhez először a cukros szirupot készítjük el. A cukrot a vízbe tesszük és folyamatosan kevergetve felmelegítjük, hogy teljesen feloldójon. A kezeletlen citromok héját lereszeljük és beleszórjuk a  cukros szirupba. A citromokat kifacsarjuk, a levet a szirpuhoz keverjük.
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk (pár szemet félreteszünk a díszítéshez) és turmixgéppel pépesítjük. A masszát összekeverjük a mascarponéval és a gőz fölött megolvasztott fehér csokoládéval. Végül a tejszínnel fellazítjuk a krémet. 
  3. 6 db fagyis kehelybe elosztjuk a krémet, beleszúrunk 1-1 babapiskótát és a félretett eperszemekkel díszítjük. Néhány órát vagy akár egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük.

 

Megjegyzés

Egy hűsítő desszert a nyári melegben. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss