A porcukorral elvegyített lisztet a munkalapra szitáljuk. Egy tojást a közepébe ütünk, simára dolgozzuk a vajjal és egy fél citrom reszelt héjával, majd cipóvá formáljuk. A hűtőben 30 percig folpakba csomagolva pihentetjük.
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. A cukrot karamellizáljuk a vajjal. Beleforgatjuk az almát, fahéjas porcukorral és a citrom másik felének lereszelt héjával ízesítjük, majd hozzáadunk 1-2 ek vizet, és pár percig pároljuk. Besűrítjük az étkezési keményítővel, és rövid főzés után hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
A tészta 2/3-át kerek lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát. Beletöltjük az almát, és rányomkodjuk a maradék tésztából nyújtott lapot. A túllógó részt levágjuk, összegyúrjuk, kinyújtjuk, és leveleket szaggatunk belőle. A pitét megkenjük db elkevert tojással, megszurkáljuk a tetejét villával, 190 fokon 50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre