Elkészítés: A szalonnát felszeleteljük. A nyulat kicsontozzuk, és kis, vékony szeletekre vágjuk. A paprikát, a hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk. A tejfölt fűszerpaprikával ízesítjük.
Ezután egy cseréptálba (vagy tűzálló tálba) zsiradékot teszünk, és alaposan bekenjük az alját. A megsózott burgonya felével alapozzuk, belefektetünk egy sor szalonnát, erre kerül a hagyma fele, majd a hússzeletekből egy sor. Befedjük a paradicsom és a paprika felével. Erre
ismét burgonyát, hagymát, húst, paradicsomot és paprikát teszünk, a tetejét pedig beborítjuk a megmaradt szalonnaszeletekkel.
Az egészet leöntjük a paprikás tejföllel, és a sütőben legalább 1 óra hosszat sütjük. Végül a tetejét megpirítjuk, hogy a szalonna ropogós pirossá váljék.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre