hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rohamosan fogy a covid gyógyszer: már 37 ezer doboz favipiravirt írtak fel

default user icon
MME
Már közel 37 ezer doboz favipiravirt írtak fel a háziorvosok, a gyógyszer igen hatásosnak bizonyul az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére.

Eddig közel 37 ezer doboz favipiravirt írtak fel a háziorvosok, amelyből 33 ezer dobozt már ki is adtak a gyógyszertárakban - olvasható a központi tájékoztató oldalon.

Tekintettel a koronavírus-járvány harmadik hullámában meredeken emelkedő fertőzöttek számára már a házorvosok is felírhatják a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében már igen hatásosnak bizonyult favipiravir tablettát az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegek kezelésére, ezzel is elősegítve a betegség könnyebb lefolyását és csökkentve a kórházi kezelést igénylő betegek számát. A gyógyszer ingyenesen kiváltható.

Magyarország favipiparir készletét a kínai és japán beszerzések mellett már a hazai gyártás is garantálja, hisz már két hazai gyártó is gyárt favipiravir tartalmú gyógyszert: az Egis és a Meditop. Jelenleg minden gyógyszertár részére, és rajtuk keresztül minden koronavírusos beteg részére - akinek a háziorvosa vagy a covid ambulancia orvosa javasolja - hozzáférhető a favipiravir. A Hungaropharma minden Magyarországi gyógyszertár részére képes legalább napi egyszer kiszállítani a megrendeléseiket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss