Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Favágóleves

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat jól megmossuk, s héjastul feldaraboljuk. A füstölt szalonnát kockára vágva, a kolbászt karikára vágva átsütjük, majd kiszedjük a fazékból. A zsírjában megdinszteljük a hagymát, visszatesszük a sült szalonnakockákat, beledobjuk a kicsire vágott héjas krumplit, a szeletelt fokhagymát, a gombát és a paprikát. A zellerzöldről leszedjük a leveleit, és a szárát kis karikákra vágva beletesszük. A zöldet vágódeszkán apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez, s addig főzzük, míg a krumpli puha, de roppanós lesz.

A tejszínt és a tejfölt pici liszttel simára keverjük egy bögrében, és forrás közben hozzáadjuk a levesünkhöz, egyet rottyantunk rajta, hogy sűrűsödjön.

Megjegyzés

Zeller helyett tárkonnyal is nagyon finom! Két marék főtt tésztafélével vagy házi tarhonyával is dúsíthatjuk.

Nagyon finom, laktató és gyors egytálétel!! Tulajdonképpen majdnem kőleves, mert bármi jó bele, alap a füstöltek, a héjas krumpli és hagymák... - scorpio64

Ezek is érdekelhetnek