Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fattoush (libanoni kenyérsaláta)

MME MME
30 perc
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A salátához először a padlizsánt kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

A többi zöldséget mind felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk, a gránátalma magjait kinyerjük a gyümölcsből. Minden hozzávalót egy nagy keverőtálba gyűjtünk.

Elkészítjük az öntetet: az olívaolajat, a borecetet, a mézet, valamint a harissát (ízlés szerint, vigyázat, csípős!) és az ecetes illatú sumac-ot egy kis tálban egy habverő segítségével alaposan összekeverjük. A zöldségeket összeforgatjuk és meglocsoljuk az elkészült öntettel.

A pitakenyeret egy felforrósított száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk, cikkekre vágjuk vagy ízlés szerint összetépkedjük, és a kész salátához keverjük. Laktató nyári saláta, kitűnő köret akár grillételek mellé is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss