hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fatörzs kifli

MME MME
75 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Amikor az élesztő felfutott a lisztet, az olvasztott vajat, a tojást, a vaníliás cukrot és a sót tálba tesszük, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  3. Kettévesszük, és az egyik feléhez adjuk a pár evőkanál vízzel elkevert kakaóport, nem kell sok víz, csak éppen, hogy krémes legyen, és újra kidolgozzuk a tésztát. Mindkét adag tésztát letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük (35-40 perc).
  4. Mikor a tészta megkelt, a világosat lisztezett deszkára borítjuk, 16 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle, majd ugyanígy járunk el a kakaós tésztával is. Ha kész, letakarva 20 percet pihentetjük.
  5. Minden kakaós gombócra teszünk egy-egy natúrt, összelapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, szép vékonyra, majd mint a kiflit feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és ismét letakarva 20 percet pihentetjük. A kifliket pengével bemetszük 3-4 helyen, lekenjük felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Pintér Virág receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss