Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtgolyó, ahogy a gyerekek is szeretik

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát két evőkanálnyi olajon megdinszteljük.
  3. A darált húst (marha és sertés vegyesen), egy tálban összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót, majd jól összedolgozzuk.
  4. Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk, zsmelmorzsában meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük. Sütés közben időnként megforgtajuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak. Amikor kész, konyhai papírtörlőre szedjük őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss