hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtgolyó, ahogy a gyerekek is szeretik

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 12 dkg kenyér (fehér)
  • 5 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj (semleges ízű, pl. napraforgó)
  • 50 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tk fűszerpaprika
  • 3 tk őrölt fekete bors
  • 2 tk só
  • A forgatáshoz:
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 4 dl napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd párperc múlva kinyomkodjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát két evőkanálnyi olajon megdinszteljük.
  3. darált húst, egy tálban, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót, majd jól összedolgozzuk.
  4. Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk, zsmelmorzsában meghempergetjük, majd forró olajbankisütjük. Közben időnként megforgtajuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak. Amikor készen vannak, konyhai papírtörlőre szedjük őket.

    VEGA, TEPSIS, TÖLTÖTT ÉS POGÁCSÁS: 9+1 EGYSZERŰ FASÍRTRECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    RAKOTT, TÖLTÖTT, KLASSZIKUS - 10 LAKTATÓ FASÍRT RECEPT >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss