Elkészítés: A vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.
Szintén egy pici olajat öntünk a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.
A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük.
A sárgarépát megpucoljuk, és nagyobb lukú reszelőn lereszeljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót, valamint a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, majd jól összegyúrjuk.
Egy tepsit kibélelünkni sütőpapírral, majd megspricceljük olajjal. Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük, végül a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük. Minden gombóc tetejét szintén megspricceljük kevés olajjal.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre