Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírt petrezselymes krumplival

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A fasírt elkészítéséhez ledaráljuk a húst a fokhagymával és a vöröshagymával együtt, majd hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemléket (lehet kenyeret is), az egész tojásokat, a sót, a borsot, a pirospaprikát ízéles szerint, és az egészet jól összedolgozzuk.
  2. A húsmasszából gömböket formázunk, ellapítjuk, és forró zsírban kisütjük.
  3. A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzzük, rászórjuk a petrezselyemzöldet, teszünk rá pár kanállal a fasírt zsírjából, és összekeverjük. Savanyúság, befőtt, kompót, saláta illik hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss