Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírt-muffin krumplipüré kalappal

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fasírthoz:
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2-3 teáskanál Worcestershire szósz
  • vaj a forma kenéséhez
  • A mázhoz:
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál chilipor
  • 1 teáskanál víz
  • Valamint:
  • hagyományosan elkészített krumplipüré

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket langyos vízbe áztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, félretesszük.

Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, a jól kinyomott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a Worchester szószt, az egész tojásokat, belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.

A muffinformát kikenjük, megtölteni a darált húsos masszával (én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal).

A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverjük, majd megkenjük vele a fasírtok tetejét.

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Közben hagyományos módon elkészíteni a krumplipürét.

A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk az elkészített krumplipürét, majd a sütőbe visszahelyezzük, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss