Elkészítés: A zsemléket langyos vízbe áztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, félretesszük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, a jól kinyomott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a Worchester szószt, az egész tojásokat, belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.
A muffinformát kikenjük, megtölteni a darált húsos masszával (én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal).
A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverjük, majd megkenjük vele a fasírtok tetejét.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben hagyományos módon elkészíteni a krumplipürét.
A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk az elkészített krumplipürét, majd a sütőbe visszahelyezzük, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre