A diétás fasírt elkészítéséhez a megtiszított és feldarabolt sárgarépát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát késes aprítóba tesszük, és apróra, de nem pépesre daráljuk.
Ezután a zöldségeket összekeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és a tojást. Megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kukoricakeményítővel. Alaposan összegyúrjuk.
A masszából pogácsákat formázunk, és olajban kisütjük. A fasírtot sütőpapírral bélelt tepsire is tehetjük. Ez esetben locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre.
Nézd meg videón Buday Péter kenyér nélküli fasírt receptjének elkészítését
Buday Péter receptje. Lehet szárnyasból is készíteni. Nem tartalmaz áztatott zsemlét, ezért kevesebb a szénhidráttartalma. Ízben és kinézetben nagyon közel áll a megszokotthoz. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!