Elkészítés: A darált húst összedolgozom a tejbe áztatott, majd kinyomott zsemlékkel, majd a bacont kivéve a többi hozzávalóval. Ételízesítőből 3-3,5 teáskanállal, borsból 2 teáskanállal teszek a masszába. A szeletelt bacont hosszában kettévágom, és muffinsütő tartályaiba keresztben ágyat készítek belőle annyiszor 2 darabbal, ahány tartálya van. Ezután egyenként kitöltöm a megkevert masszával, ráhajtom a szalonnát, és a közepén beleállítok egy fogpiszkáló, hogy a szalonna ne essen szét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütöm, hogy a szalonna jól megpiruljon. Sült burgonyával, esetleg párolt rizskörettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre