Elkészítés: 1. 1 dl langyos tejbe teszünk 1 mokkáskanál cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, a rumot, a reszelt narancshéjat, az egész tojást, a tojássárgákat, a sót és a porcukrot is hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. Fokozatosan a melegített maradék tejjel jól kidagasztjuk, míg jó hólyagos tésztát kapunk. Utoljára adjuk hozzá az olvasztott vajat, szép szálasra kidolgozzuk. (A tojások nagyságától és a liszttől is függ a tészta állaga, ha igényel még egy kicsi tejet, akkor adjunk hozzá! Nálam a leírt mennyiségek jók voltak, e szerint készítettem.)
2. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kézzel szétterítjük. Nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, az ujjunkkal a közepét benyomjuk, majd letakarva 15 percig meleg helyen pihentetjük. Egy abrosszal letakarjuk.
4. Nem túl forró olajban kisütjük. Először a felső felét tesszük a sütőedénybe, így a lisztezett része kerül felülre, majd fedő alatt sütjük kb. 1 percig (gyorsan sül), majd megfordítjuk, ezután fedő nélkül sütjük szép világosra. Papírtörlőre szedjük.
5. Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük. A kis mélyedésekbe lekvárt csepegtetünk, de a fánk mellé is tehetjük.