Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi szalagos fánk Ditti módra

> 90 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg langyos, olvasztott vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • vaníliás porcukor
  • lekvár

Elkészítés

  1. A klasszikus farsangi fánk tésztájához egy kevés langyos tejjel, pici liszttel, cukorral és az élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk, és langyos helyen kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
  3. Lábasban olajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
  4. Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert akkor a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük.
  5. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

    farsangi fánkok minden mennyiségben >>> 

    GYÚRTÁL MÁR TÉSZTÁT TASAKBAN? ZSENIÁLIS TRÜKK MACERAMENTES FÁNKSÜTÉSHEZ! >>>



Ezek is érdekelhetnek