Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi pezsgős almalé eperrel

MME MME
3/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 200-225 g eper (fagyasztott vagy friss),
  • 2 db közepes nagyságú piros alma,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 350 ml víz,
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj,
  • 100 g kristálycukor (ízlés szerint),
  • 250 ml száraz fehérbor,
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt,
  • 250 ml jégbe hűtött pezsgő vagy habzóbor,
  • a díszítéshez:
  • 1 evőkanál apróra vágott pisztácia.

Elkészítés

Elkészítés: A fagyasztott eperszemeket szobahőmérsékleten felengedjük. Közben az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítva felnegyedeljük, és hosszában felszeleteljük, megcspegtetjük a citromlével, hogy a barnulástól megóvjuk. A vizet a cukorral állandó kevergetés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Pár percig együtt forraljuk, míg az alma roppanós puha nem lesz. Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, s ügyelve arra, hogy meg ne csomósodjon, behabajuk vele a levest. Még pár percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt hűlni hagyjuk. Az epret két részre osztjuk. A szebb szemeket egészben hagyva, a többit pedig mixerben elpürésítve, nyersen az almaléhez adjuk. A levest hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt felöntjük pezsgővel, négy részre osztjuk, s a tetejét apróra tört pisztáciával díszítve feladjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss