Elkészítés: A fagyasztott eperszemeket szobahőmérsékleten felengedjük. Közben az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítva felnegyedeljük, és hosszában felszeleteljük, megcspegtetjük a citromlével, hogy a barnulástól megóvjuk. A vizet a cukorral állandó kevergetés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Pár percig együtt forraljuk, míg az alma roppanós puha nem lesz. Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, s ügyelve arra, hogy meg ne csomósodjon, behabajuk vele a levest. Még pár percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt hűlni hagyjuk. Az epret két részre osztjuk. A szebb szemeket egészben hagyva, a többit pedig mixerben elpürésítve, nyersen az almaléhez adjuk. A levest hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt felöntjük pezsgővel, négy részre osztjuk, s a tetejét apróra tört pisztáciával díszítve feladjuk.