hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi fánk túróval töltve

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor a hintéshez
  • 3 tojás sárgája
  • 3 cl rum
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 10-15 dkg cukor
  • mazsola
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl cukrozott tejben felfuttatom. A liszttel, 4 dl tejjel, a cukorral, 3 tojás sárgájával közepesen kemény tésztát keverünk, közben hozzáadjuk a rumot és az olvasztott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik a tészta.

Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

A töltelékhez a túrót, tojást, cukrot, mazsolát, citromhéjat összekeverjük.
Teáskanálnyi túrót teszünk a fánkok egyik felébe,majd a másik felét ráborítjuk (olyan lesz, mint a félhold).

Nem túl forró olajban sütjük fedő alatt. Ha pirul, a másik oldalára fordítjuk, de azt már fedő nélkül sütjük.

Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek