Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi fánk rumos eperdzsemmel

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját 1 kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.

Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kidolgozom a tésztát, lelisztezem. Hagyom kelni meleg helyen.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.

Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.

Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss