Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farkassügér zöldségekkel és naranccsal

45 perc
mester
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A hal bőrét csorgassuk meg a citromlével, a belsejét pedig a narancslével, majd ízlés szerint kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  2. A vegyes zöldségkeveréket, enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le. A narancsot szeleteljük fel. (ízlés szerint tehetünk mellé több zöldséget és narancsot is)
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd ültessük rá a befűszerezett halat, tegyük mellé a roppanósra főzött zöldségeket, melyet enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tegyük mellé a felszeletelt narancsot is.
  4. Ezután a zöldségeket, és a halat locsoljuk meg az olajjal mielőtt betennénk a sütőbe.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30-35 perc alatt süssük készre.

 

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük tányérra a halat, kanalazzuk mellé a zöldségeket, helyezzük a tányérra a narancs szeleteket, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss