Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farikal (norvég káposztás bárányragu)

MME MME
90 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A bárányhúst megtisztítjuk és ujjnyi vastag szeletekbe vagy 5x5 cm-es nagyobb darabokba vágjuk. A káposztát nagyobb csíkokba vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a húst a forró olajon hirtelen megsütjük, sózzuk, hozzáadjuk a borsokat és a babérlevelet.

A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a húst a fűszerekkel, valamint a fokhagymát, felöntjük vízzel, hogy legalább 2 ujjnyira elfedje a húst és a káposztát. Alacsony lángon gyöngyöztetjük. Ha szükséges, időközben pótoljuk az elfőtt vizet, ha még nem puhult meg a hús. Teljesen puhára, omlósra főzzük.

Leveses raguként fogyasztjuk, az aprószemű főtt burgonyával és áfonyalekvárral tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss