Hozzávalók:
25 dkg liszt
18 dkg zabpehely
5 dkg kristálycukor
só
1/2 tk sütőpor
17 dkg vaj
1 db tojásfehérje
1 db citrom
A töltelékhez:
3 dl habtejszín
10 dkg natúr joghurt
3 ek kristálycukor
30 dkg áfonya
1 db biocitrom
Elkészítés:
1. Vegyítsük el a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, 1 csipet sót és a sütőport. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, a tojásfehérjét, valamint a megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját. Tegyük késes aprítóba a keveréket, és dolgozzuk morzsás állagúra.
2. Keverjük össze a habtejszínt a natúr joghurttal és a kristálycukorral. Forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyát, valamint a biocitrom kifacsart levét.
3. Nyomkodjuk a morzsás állagú tésztát egy sütő papírral kibélelt szögletes jénaiba vagy egy közepes méretű tepsibe.
4. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes gyümölcsöt, majd toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 40 percre.
5. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le egy darab alufóliával. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd felszeletelve tálaljuk.