Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: zabpelyhes-áfonyás süti

default user icon
MME
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Hozzávalók: 

25 dkg liszt
18 dkg zabpehely
5 dkg kristálycukor

1/2 tk sütőpor
17 dkg vaj
1 db tojásfehérje
1 db citrom

A töltelékhez:
3 dl habtejszín
10 dkg natúr joghurt
3 ek kristálycukor
30 dkg áfonya
1 db biocitrom

Elkészítés:

1. Vegyítsük el a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, 1 csipet sót és a sütőport. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, a tojásfehérjét, valamint a megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját. Tegyük késes aprítóba a keveréket, és dolgozzuk morzsás állagúra.

2. Keverjük össze a habtejszínt a natúr joghurttal és a kristálycukorral. Forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyát, valamint a biocitrom kifacsart levét. 

3. Nyomkodjuk a morzsás állagú tésztát egy sütő papírral kibélelt szögletes jénaiba vagy egy közepes méretű tepsibe.

4. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes gyümölcsöt, majd toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 40 percre.

5. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le egy darab alufóliával. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss