Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: Tzatziki lépésről-lépésre

Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tzatziki az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb saláta. Nálunk is nagy kedvenc ez az uborkás finomság. A család fiú tagjai nagyjából savanyúság helyett eszik, én köretként. Az eredeti joghurttal készül, de a mi családunk nagy tejföl rajongó, így mi mindig tejföllel készítjük. Fokhagyma témakörben pedig nem tudok mértéket tartani, így általában nálunk tzatziki csak hétvégén van, ha nem megyünk más ember közelébe, mert 2 gerezdnél mindig több kerül bele.

Hozzávalók:

1 db kígyó uborka
25 dkg natúr joghurt vagy tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és durva lyukú reszelőn lereszeljük.

Bőven megsózzuk és hagyjuk pihenni 10 percig, majd két kézzel kinyomkodjuk a levét, leöntjük és egy másik tálba tesszük.

Ráöntjük a joghurtot (én tejfölt szoktam használni, mert mi jobban szeretjük tejföllel) és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A végén borsozzuk és hozzáöntünk egy kevés olajat és alaposan összekeverjük. A tzatzikit ehetjük sült húsok mellé, a nyári grillpartikra is a legfinomabb saláta.

 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BUGGYANTOTT TOJÁSOS MELEGSZENDVICS REGGELIRE >>>

Még több cikk a Fapados főzőiskolából! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss