Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: spenótos-ricottás tészta lépésről lépésre

default user icon
MME
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Hozzávalók:

30 dkg óriás kagylótészta só 
10 dkg spenót
2 tk olívaolaj

Az öntethez:
25 dkg ricotta
1 db tojás
2 ek reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld
1 doboz darabolt paradicsom
őrölt rozmaring 
10 dkg mozzarella 

Elkészítés:

1. Főzzük ki a kagylótésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le, majd tegyük félre. 

2. Fonnyasszuk meg a konyhakész spenótot a fel forrósított olívaolajon. Szűrőbe téve nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd vágjuk apróra. Dolgozzuk össze a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, a spenótot és az apróra vágott zöldpet rezselymet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a keveréket a tésztakagylókba. 

3. Közben a darabolt paradicsomot forraljuk sűrűre egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal. Simítsuk a paradicsomszószt egy tűzálló tálba, rendezzük el rajta a töltött tésztakagylókat, és oszszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát.

4. Végül süssük a spenótos-ricottás tésztát 180 fok ra előmelegített sütőben kb. 25 percig.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss