Hozzávalók:
30 dkg óriás kagylótészta só
10 dkg spenót
2 tk olívaolaj
Az öntethez:
25 dkg ricotta
1 db tojás
2 ek reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld
1 doboz darabolt paradicsom
őrölt rozmaring
10 dkg mozzarella
Elkészítés:
1. Főzzük ki a kagylótésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le, majd tegyük félre.
2. Fonnyasszuk meg a konyhakész spenótot a fel forrósított olívaolajon. Szűrőbe téve nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd vágjuk apróra. Dolgozzuk össze a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, a spenótot és az apróra vágott zöldpet rezselymet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a keveréket a tésztakagylókba.
3. Közben a darabolt paradicsomot forraljuk sűrűre egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal. Simítsuk a paradicsomszószt egy tűzálló tálba, rendezzük el rajta a töltött tésztakagylókat, és oszszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát.
4. Végül süssük a spenótos-ricottás tésztát 180 fok ra előmelegített sütőben kb. 25 percig.