Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: lecsó kicsit másképp - így készül a shakshuka!

default user icon
MME
Minden vágyad, hogy a piskótád olyan habkönnyű és tökéletes legyen, mint az anyukádé, a húslevesed olyan aranyló, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk - ma egy különleges lecsót, a shakshuka elkészítését mutatjuk meg úgy, hogy elronthatatlan legyen!

Ha nyár, akkor jöhet a lecsó! És persze jó lecsót főzni is nagy kihívás annak, aki még nem próbálta, de ha szeretnél szintet lépni, vagy a magyaros ízvilág nem annyira a te szájízed való, akkor az izraeli változata, a shakshuka a te recepted! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és igazi könnyű, nyári vacsora, ami friss házi pitával maga a tökély! Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj
2 ek harissza
2 ek sűrített paradicsom
2 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt római kömény
5 db érett paradicsom
2 db tojás
12 dkg görög joghurt

Elkészítése:

Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a harisszát, a sűrített paradicsomot, a csumájától megszabadított, kimagozott, csíkokra vágott paprikát és az átnyomott fokhagymát. Megszórjuk sóval és a római köménnyel, és kb. 8 percig főzzük.

A paradicsomot előbb hosszában félbe, majd negyedbe vágjuk, és a negyedeket felkockázzuk. A darabokat a serpenyőbe tesszük, és további 10 percig főzzük.

Ezután a zöldségragut átkanalazzuk egy tűzálló tálba, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, lehetőleg úgy, hogy a sárgája ne fakadjon ki. (Ha nem vagy rutinos, előbb egy kisebb tálkába törd fel a tojást, és úgy öntsd a lecsóba.) A tálat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt készre sütjük. A pitával tálaljuk.


Még több pofonegyszerű, fapados recept itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss