Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: piskóta tekercs lépésről lépésre

Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Nagyon sokáig nem sütöttem piskótatekercset, mert azt gondoltam, kényes jószág. De igazából semmi extra. Se különleges hozzávaló, se túl nagy hozzáértés. Viszont a végeredmény: finom puha és abbahagyhatatlan!

Hozzávalók:

6 db tojás
1 csipet só
12 dkg cukor
12 dkg búzaliszt
baracklekvár

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a sóval. A sárgáját krémesre keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.

2. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. 

3. A masszát hablapát segítségével eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (alsó felső sütésen).

4. Egy konyharuhát benedvesítünk, kiterítjük az asztalra. A forró lapot ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

5. A konyharuha segítségével még melegen feltekerjük (így amikor később újratekerjük, nem
fog széttörni), és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Kiterekjük, megkeneük a lekvárral és feltekerjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GRÍZES TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss