Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: pihe-puha csokis-céklás sütemény

default user icon
MME
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Eddig a céklára csak savanyúságként tudtál gondolni? Ezen gyorsan tedd túl magad, ugyanis a cékla legjobb barátja a csokoládé, és ezek ketten együtt szuper párost alkotnak, isteni édességeket kreálhatunk belőlük! A következő darab elkészítése nagyon egyszerű, egy dologra kell csak odafigyelni: gumikesztyűben reszeljük a céklát, ha nem akarjuk 3 napig sikálni a lilában úszó kezünket!

HOZZÁVALÓK (14 szelethez):

20 dkg 60-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
16 dkg vaj + a formához
4 db tojás
22,5 dkg barna cukor
1/2 db vaníliarúd
kb. 20 dkg cékla
22,5 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Vízgőz fölött olvasszuk meg a felaprított étcsokoládét, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a vajat és keverjük el, hogykissé megolvadjon. Robot géppel verjük krémesre a tojásokat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, azután adjuk hozzá a csokis vajat is.

2. A céklát mossuk és hámozzuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra, és reszeljük le.

3. Vegyítsük el a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval, azután evőkanalanként dolgozzuk a tojásos masszához. Forgassuk a céklát a kakaós keverékbe.

4. Töltsük az így kapott tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt vekniformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig.

5. Végül vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni a süteményt. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

MÉG TÖBB SZUPEREGYSZERŰ, FAPADOS RECEPTET TALÁLSZ ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek