A keksznyalóka minden szülinapi buli, parti kedvelt édessége. Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul úgy díszítitek, ahogy szeretnétek. Ehető gyöngyökkel, szivecskékkel, vagy épp színes cukorkákkal.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg natúr földimogyoró
- 15 dkg porcukor
- 3-4 ek mogyoróvaj
- 20 dkg vaj
- 6 ek habtejszín
A mázhoz:
- 30 dkg fehér csokoládé
- piros ételfesték
- színes cukordara és díszítőcukor
Elkészítése:
1. Egy keverőtálban dolgozzuk össze a darált kekszet, a finomra aprított földimogyorót, a porcukrot, a mogyoróvajat, a lágy vajat és a habtejszínt. Formázzunk a masszából kb. 40 db diónyi gombócot, és tegyük be mindet a hűtőbe 1 órára.
2. Olvasszuk meg a felaprított fehér csokoládét. (Mikróban addig melegítsük az összetört csokidarabokat, amíg kb. a fele el nem olvad. Utána alaposan keverjük össze.) Mártsuk bele a színes papír szívószálak végét, majd szúrjunk fel mindegyikre 1-1 kekszgolyót.
3. A maradék olvasztott csokit osszuk kétfelé. Az egyik adaghoz adjunk néhány csepp piros ételfestéket, és keverjük össze. Mártsuk a golyók egyik felét a fehér, a másik felét a színes csokiba. Figyeljünk rá, hogy viszonylag gyorsan dolgozzunk, mielőtt a csokoládé kihűlne és megdermedne.
4. Végül díszítsük a keksznyalókákat a színes cukordarával és a különféle cukorgyöngyökkel.
5. Állítsuk a nyalókákat apró kavicsokkal vagy cukorral teli poharakba, és hagyjuk megdermedni a mázat. Azonnal kínáljuk az édességeket.