Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: így készíthetsz pofonegyszerű krémsajtos párnácskát

default user icon
MME
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő sajtkrémes párnácskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 15 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga. Csak egy rész a kedvenc sorozatodból, és már meg is vagy vele!

HOZZÁVALÓK:

15 dkg natúr krémsajt
1 ek tejföl

bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
2-3 ek trappista sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krémhez összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (2 csipet sóval és egy csipet borssal nem lőhetsz mellé!) A leveles tésztát kihajtogatjuk.

2. A tésztát egyenlő nagyságú téglalapokra vágjuk (kb. 10 darabra). A lapok felén eloszlatjuk a krémet, ráhajtjuk atészta üres felét, majd a szélét lenyomkodjuk. Így máris megkapjuk a párnácskáinkat.

3. A párnácskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük őket a villával felvert tojássárgájával.

4. A töltött párnácskák tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 10-15 percig sütjük őket az előmelegített sütőben, amíg aranyszínűre pirulnak.

5. Ha elkészültek, hagyjuk kissé hűlni, majd frissen, langyosan tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: KOLBÁSZOS-SAJTOS TÖLTÖTT KRUMPLI>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek