Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: csirkés tortillatekercs lépésről lépésre

default user icon
MME
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a csirkés tortilla tényleg pofonegyszerű! Csak a tortillalapra halmozod a sajtot, a sonkát, a sült csirkemellkockákat, majd összetekered, és forró serpenyőben megpirítod. Ebédre és vacsorára is tökéletes!

Hozzávalók:

(1 csésze = 250 ml)

1/2 csésze majonéz 
2 ek mustár
1 ek méz 

őrölt bors
3 csésze kockákra vágott sült csirkemell 
olaj a kenéshez
6 db tortillalap
12 szelet sajt
12-18 szelet sonka

Elkészítés:

1. Egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Ezután forgassuk bele a sült csirkehúst. 

2. Kenjünk ki kevés olajjal egy serpenyőt, majd forrósítsuk fel. Egyenként melegítsük benne a tortillalapokat néhány másodpercig, hogy meg puhuljanak. 

3. Rendezzük el a tortillalapokon a sajtszeleteket.

4. Rendezzük el a lapon a sonkaszeleteket.

5. Majd halmozzuk rájuk a majonézes csirkefalatokat, és szorosan tekerjük fel a csirkehúsos tortillákat.

6. Pirítsuk a töltött tekercseket a forró serpe nyőben addig, amíg a sajt kissé megolvad. Frissen tálaljuk. 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: KOLBÁSZOS-SAJTOS TÖLTÖTT KRUMPLI>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss