Ez a csirkés tortilla tényleg pofonegyszerű! Csak a tortillalapra halmozod a sajtot, a sonkát, a sült csirkemellkockákat, majd összetekered, és forró serpenyőben megpirítod. Ebédre és vacsorára is tökéletes!
Hozzávalók:
(1 csésze = 250 ml)
1/2 csésze majonéz
2 ek mustár
1 ek méz
só
őrölt bors
3 csésze kockákra vágott sült csirkemell
olaj a kenéshez
6 db tortillalap
12 szelet sajt
12-18 szelet sonka
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Ezután forgassuk bele a sült csirkehúst.
2. Kenjünk ki kevés olajjal egy serpenyőt, majd forrósítsuk fel. Egyenként melegítsük benne a tortillalapokat néhány másodpercig, hogy meg puhuljanak.
3. Rendezzük el a tortillalapokon a sajtszeleteket.
4. Rendezzük el a lapon a sonkaszeleteket.
5. Majd halmozzuk rájuk a majonézes csirkefalatokat, és szorosan tekerjük fel a csirkehúsos tortillákat.
6. Pirítsuk a töltött tekercseket a forró serpe nyőben addig, amíg a sajt kissé megolvad. Frissen tálaljuk.