Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: céklás lepény lépésről lépésre

default user icon
MME
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ki mondta, hogy a konyhakész pizzatésztából csak pizzát lehet készíteni!? Ez a céklás lepény nem csak pofonegyszerű, de 35 perc alatt összedobhatod, és az íze is mennyei. Érdemes kipróbálni! 

Hozzávalók:

2 db kisebb cékla
2 ek olívaolaj

40 dkg konyhakész pizzatészta
15 dkg tejföl
frissen őrölt bors
2 tk provence-i fűszerkeverék
1 fej lila hagyma
10 dkg feta sajt
1-2 ág friss rozmaring

Elkészítés:

1. A céklát tisztítsuk meg, hámozzuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a céklát, sózzuk meg, majd pirítsuk néhány percig.

2. A tésztát tekerjük ki, sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe. A tejfölt keverjük simára egy kevés sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A fűszeres tejföllel kenjük meg a tésztát.

3. Rendezzük el a tejföllel megkent tésztán a lecsepegtetett céklaszeleteket.

4. Hámozzuk meg és karikázzuk fel a lila hagymát, majd bontsuk gyűrűkre, és rendezzük el ezt is a tésztán. Süssük a lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig, majd vegyük ki.

5. Morzsoljuk rá a fetát, tépkedjük rá a friss rozmaring leveleit, és süssük aranyszínűre a lepényt a forró sütőben további 2-3 perc alatt.

6. Vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátával körítve tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: SZŐLŐS TEJPITE, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÜL A NYÁR SZUPERKEDVENCE, A TÖLTÖTT CUKKINI!>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ SÜTŐBEN SÜTVE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss