Ki mondta, hogy a konyhakész pizzatésztából csak pizzát lehet készíteni!? Ez a céklás lepény nem csak pofonegyszerű, de 35 perc alatt összedobhatod, és az íze is mennyei. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
2 db kisebb cékla
2 ek olívaolaj
só
40 dkg konyhakész pizzatészta
15 dkg tejföl
frissen őrölt bors
2 tk provence-i fűszerkeverék
1 fej lila hagyma
10 dkg feta sajt
1-2 ág friss rozmaring
Elkészítés:
1. A céklát tisztítsuk meg, hámozzuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a céklát, sózzuk meg, majd pirítsuk néhány percig.
2. A tésztát tekerjük ki, sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe. A tejfölt keverjük simára egy kevés sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A fűszeres tejföllel kenjük meg a tésztát.
3. Rendezzük el a tejföllel megkent tésztán a lecsepegtetett céklaszeleteket.
4. Hámozzuk meg és karikázzuk fel a lila hagymát, majd bontsuk gyűrűkre, és rendezzük el ezt is a tésztán. Süssük a lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig, majd vegyük ki.
5. Morzsoljuk rá a fetát, tépkedjük rá a friss rozmaring leveleit, és süssük aranyszínűre a lepényt a forró sütőben további 2-3 perc alatt.
6. Vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátával körítve tálaljuk.