Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: buggyantott tojásos melegszendvics reggelire

default user icon
MME
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Melegszendvicset biztosan te is készítettél már. Most azonban egy kicsit felturbózzuk! A sajt-sonka páros mellett ugyanis kerül rá buggyantott tojás is, amitől olyan jól fog kinézni a szendvicsed, mintha a kedvenc reggeliző helyedről rendelted volna!

Hozzávalók:

8 szelet rozskenyér
8 szelet csirkemellsonka
8 szelet trappista sajt
2 tk vaj
4 db tojás
friss petrezselyemzöld

Elkésztés:

1. Négy szelet rozskenyeret tegyünk tálra, és helyezzünk mindegyikre félbehajtva 2-2 szelet csirkemellsonkát, majd 2-2 szelet sajtot. Fedjük be mindet 1-1 szelet üres kenyérrel. 

2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és gyakran megfordítva süssük benne ropogósra a szendvicsek mindkét oldalát néhány perc alatt. Akkor lesz jó, ha a kenyerek aranyszínűre sültek! 

3. Egy kisebb tálkát béleljünk ki egy darab folpakkal vagy egy félbevágott nejlonzacskóval. Óvatosan üssük bele az első tojást, és kössünk szoros csomót a folpakra, illetve a nejlonzacskóra a képen látható módon. Az összes tojást ugyanígy készítsük elő. 

4. Forraljunk vizet egy lábasban, és ha fellfort, óvatosan engedjük bele a becsomagolt tojásokat. Főzzük kb. 5 percig, majd vegyük ki, és vágjuk szét a becsomózott folpakot.

5. Tegyük tányérra a megsütött szendvicseket, és helyezzünk mindegyikre egy-egy felvágott buggyantott tojást. Friss petrezselyemmel szórjuk meg a szendvicset, és már kész is van!

FAPADOS FŐZŐISKOLA: A LEGEGYSZERŰBB PARADICSOMOS TÉSZTA>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTHETSZ POFONEGYSZERŰ KRÉMSAJTOS PÁRNÁCSKÁT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss