Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: ananászos csirkesaslik, amivel a grillpartik sztárja lehetsz!

default user icon
MME
Ha a hétvégi grillpartin szeretnél valami hatásossal villantani a pácolt-klopfolt húsok mellett, akkor ezzel a csirkenyárssal - saslikkal - garantált a siker! Ha a fapálca tartalmán változatnál, bátran tedd, a lényeg, hogy amit egy serpenyőben összesütve szívesen ennél, és elég szilárdak - sült állapotban is - ahhoz, hogy egy nyársra felfűzhetőek legyen, azzal nem lőhetsz mellé!

Hozzávalók:

1/3 csésze (kb. 250 ml-es) ketchup
1/3 csésze barna cukor
1/3 csésze szójaszósz
1/4 csésze ananászlé
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
10 g friss gyömbér

bors
1 nagy csipet édes-nemes paprika
1 1/2 csésze felkockázott zöld kaliforniai paprika
80 dkg csirkemellfilé
1 db ananász
1 fej lila hagyma

Elkészítés:

Egy tálkában összekeverjük a ketchupot a barna cukorral, a szójaszósszal, az ananászlével, 2 ek olívaolajjal, a felaprított fokhagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Adjunk hozzá némi sót, borsot és a pirospaprikát, keverjük össze, majd tegyünk félre a pácból kb. 1/2 csészényit.

A zöld kaliforniai paprikát mossuk meg, magházát távolítsuk el, húsát kockázzuk fel. Forgassuk a pácba a megtisztított, felkockázott csirkehúst. Lefedve tegyük be a hűtőszekrénybe 1-2 órára.

A meghámozott ananászt vágjuk fel kockákra. A félretett pácot forgassuk össze az ananász-
szal, a paprikával, a felkockázott lila hagymával és a maradék olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk meg az egészet.

Húzzuk az alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra, és, ha tegyük a parázs fölé, és folyamatos forgatás mellett süssük meg - vagy, ha nem áll rendelkezésre szabadtűz, rendezzük el a tepsiben, é süssük készre 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: FRISSÍTŐ NYÁRI SALÁTA ROPOGÓS KOLBÁSZCSIPSSZEL >>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: PIHE-PUHA CSOKIS-CÉKLÁS SÜTEMÉNY >>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: CSIRKÉS TORTILLATEKERCS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss