Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: a legegyszerűbb paradicsomos tészta

Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a tészta olyan egyszerű, hogy arra szavak sincsenek, ráadásul nagyon finom! Van, aki csak úgy, magában, sajttal eszi, én általában fél adagot eszem, salátával. A fokhagymával lehet spórolni, de én imádom, így ebben is több van a kelleténél. Azt hiszem, ez az egyik kedvenc tésztám.

HOZZÁVALÓK:

1 konzerv darabolt paradicsom
30 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma

bors
zöldfűszerek
olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagon található utasítás szerint megfőzzük sós, forrásban lévő vízben (nem kell teljesen puhára főzni, elég ha kicsit roppanós még), majd leszűrjük.

2. A fokhagymát apróra vágjuk (de fokhagymaprést vagy kisebb lyukú sajtreszelőt is használhatsz) és kevés (2-3 evőkanál) olívaolajon megpirítjuk. Arra figyelj, hogy alacsony lángon és csak rövid ideig ( kb. 1 percig) pirítsd, mert a fokhagyma nagyon hamar megkeseredik és bebarnul.  Ezután hozzáöntjük a darabolt paradicsomot és összerottyantjuk.

3. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöldfűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom) ízesítjük. Itt érdemes a sóból, borsból és a zöldfűszerekből is először csak 1-2 csipetet hozzáadni, majd kóstolás után tovább ízesíteni, ha úgy érzed, szükséges.

4. Összekeverjük a leszűrt tésztát a paradicsomszósszal.

5. Kicsit együtt főzzük őket, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, majd reszelt sajttal és friss salátával tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTHETSZ POFONEGYSZERŰ KRÉMSAJTOS PÁRNÁCSKÁT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss