Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánkocskák leveles tésztából

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vajas leveles tészta
  • 1 db tojás kenéshez
  • A krémhez:
  • 20 dkg ricotta
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl + 2 dl tejszín
  • 0,5 dl meggylé
  • kevés rum
  • kevés piros ételfesték
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd kb. 3,5 és 4,5 cm-es hullámos szélű kerek kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle. A korongokat megszurkáljuk és megkenjük felvert tojással, majd sütőlemezre helyezzük, kb. 15-20 percig sütjük.

2. A krémhez 0,5 dl tejszínt a meggylével, a rummal és a vajjal felforralunk, majd ráöntjük a darabokra tördelt fehércsokoládéra. Csomómentesre elkeverjük, és kihűlésig félretesszük.

3. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a ricottát (ha szükséges, piros ételfestékkel színezhetjük), majd a kész krémet csillagcsöves nyomózsákba rakjuk, és a nagyobb tésztakorongokra rózsákat nyomunk, majd a felvert tejszínből a krém tetejére szintén rózsákat nyomunk.

4. A kisebb tésztakorongokat olvasztott csokoládéval díszítjük, majd a tejszínhabra helyezzük, tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss